Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gamlestaden FF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Träningsmatcher Seniorer Göteborg Vår

Match

Gamlestaden FF (D6H)

5 - 2
gamlestadsvallen 2 konstgräs
18 mars 2018
12:15

Knippla IK (D6H)

Referat

Vinst i genrepet!

Efter att vi haft en lång, bra period under försäsongen, så kom ett par sämre veckor, där vi haft svårt att få ihop folk till match och ibland till träning. Därför så kändes det lite osäkert när vi begav oss till Gamlestadsvallen för match mot 6D-laget Knippla. Ett lag vi mött en gång tidigare(2-3, 2016). Två återbud från Oliver och Jancke gjorde att vi hade 3 avbytare i form av Agge, Kevin och Söderqvist. Philip målvakt, Tommy, Omar, Jojje, Glenn utgjorde försvaret, med Johan och Greg framför sig. Hoang och Itian på kanterna och Toffis bakom Robin.

FÖRSTA HALVLEK
Vi tar tag i matchen omgående och det är lite flashback till Vrångömatchen där vi är kreativa framåt och skapar mycket målchanser. Ännu fler denna match faktiskt. Hoang är pigg på kanten och lägger in flera låga inlägg men ingen hugger riktigt. Toffis briljerar med passningar till sina medspelare, men då det missas något oerhört så får han ta saken i egna händer och vända upp och skjuta in bollen i ett vidöppet mål efter en tilltrasslad situation(oklart var målvakten var), 1-0!
Vi fortsätter att skapa chanser. Vid flera tillfällen hade vi egentligen bara kunnat lägga in den framför mål, men väljer istället avslut. Robin har flera öppna lägen, Itian har en nick över osv. Robin rinner igenom i misstänkt offsideläge och passar(?) Toffis som enkelt kan raka in 2-0!
I slutet av halvleken så blir det ett missförstånd på mitten när Robin passar Greg och deras spelare drar till från 35 meter över Philip och in i mål, 2-1! Känns väldigt onödigt då vi hade kunnat ha dödat matchen tidigare.

ANDRA HALVLEK
Vi är klart bättre i första, men det finns ändå förbättringspotential. Knippla börjar direkt att lägga långa bollar in i straffområdet och vi får jobba för att freda oss. Dock så blir det inga direkta målchanser. Robin rinner igenom igen och skjuter på målvakten som släpper retur och där är Agge och smäller in returen, 3-1! Som vi har saknat den typen av enkla mål.
Vi får en frispark i kanonläge utanför straffområdet, Johan skjuter lågt i muren, bollen går vidare och vem är där igen om inte Agge, boom och 4-1!
Knippla tar sig fram centralt i banan, samtidigt som Omar och domaren springer och pratar med varandra. Trots att vi är minst 5 spelare i straffområdet så lyckas Knipplas tunge anfallare, vända och ur ingen vinkel alls sätta 4-2!
Sista kvarten så jagar vi egentligen bara mål, det är ingen bra fotbollsmatch i detta skede. Vi missar flera rena frilägen. Till slut så får Robin sin efterlängtade utdelning då han får en djupledsboll från Toffis och sätter dit 5-2!

SAMMANFATTNING
Trots avsaknaden av flera nyckelspelare så vinner vi enkelt, känns mycket bra. Vi kommer till många och bra lägen, även om vi ju också missar alldeles för mycket.
En bra försäsong är till ända och nu ser vi framemot att spela om poäng!

Avslut på mål: 8-2
Avslut totalt: 22-7
Offside:9-3
Hörnor: 3-7
Frisparkar: 11-11
Gula kort: 3-2

Matchens GaFFlar:
Toffis: Får ut det man vill att han ska få ut. Kreativ, och gör poäng. Rätt så dominant.
Agge: Smäller dit två mål. På hugget i straffområdet. Gör rätt i försvarsspelet.
Jojje: Gör det enkelt för sin omgivning med sitt snack. Det är stabilt där bak. Hans tackling innan han gick ut var intressant..
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Christopher Goncalves Melo 1 2 1 0 0 0
Agnar Kjeller 1 2 0 0 0 0
Robin Forsberg 1 1 2 1 0 0
Hoang Pham 1 0 1 0 0 0
Johan Augurell 1 0 1 0 0 0
Erik Söderkvist 1 0 0 0 0 0
Glenn von Beetzen 1 0 0 0 0 0
Grzegorz Klopotek 1 0 0 0 0 0
Itian Werda 1 0 0 0 0 0
Joao Mabiala 1 0 0 1 0 0
Kevin-Lee Field Höglund 1 0 0 0 0 0
Omar Omeirat 1 0 0 1 0 0
Tommy Håkansson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Philip Bladh 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng